Nasyonel Ajans - Yılın En iyi Cast Ajansı Ödülü

 

Nasyonel Ajans Başkanı Dağhan Baran Avrupa Gazeteciler Derneği Tarafından düzenlenen yılın en iyileri medya ödülleri törenin'de Yılın En iyi Cast Ajansı Ödülünü aldı ...11.Avrupa Gazeteciler Derneği Medya Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu.Kemer ilçesindeki Daima Biz Otel'de düzenlenen törende onur ödülleri AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Meclis Başkanı Hasan Bozer'e verildi. Törene katılamayan Tanrıverdi'nin ödülünü danışmanları aldı.

Ödülünü Avrupa Gazeteciler Derneği Başkan Adnan Fişek'in elinden KKTC Meclis Başkanı Bozer, Kuzey Kıbrıs'ın kendilerine emanet olduğunu, Kıbrıs'taki Türk varlığının ilelebet yaşaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Son yıllarda Türk varlığına karşı saldırıların şiddetlendiğini ifade eden Bozer, Türk'ün bayrağının dalgalandırmak için kendilerine görev verildiğini, bu görevi en iyi şekilde yapacaklarını dile getirdi.

Törende en iyi siyaset adamı ödüllerini ise AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca,AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın,AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan aldı. Azerbaycanlı milletvekilleri Ganile Paşayeva ve Ceyhun Osmanlı'ya da "Yılın en iyi yabancı siyasetçi" ödülü verildi.

-AA'ya 3 ödül-

Törende "Basında emeğe saygı" kategorisinde Anadolu Ajansı (AA) muhabirleri Yeşim Sert ve Emre Solak'a da ödül verildi. Ödülünü "Çınar" isimli bebeğiyle alan Yeşim Sert, ödüle layık görüldüğü için mutlu olduğunu söyledi.

AA Antalya Bölge Müdürü Tuncer Çetinkaya da başarılı çalışmalarından dolayı

"Özel" ödüle layık görüldü. Çetinkaya, ödülünü Azerbaycanlı Milletvekili Ganile Paşayeva'nın elinden aldı.

"En iyi savaş muhabiri" kategorisinde ödül alan El Cezire muhabiri Ömer Haşram, sahneye Suriye'de rehin tutulan gazetecilerin fotoğrafları ile çıktı. Kendisinin de bir süre önce Suriye'de yaralandığını hatırlatan Haşram, Suriye'de rehin tutulan kameraman Cüneyt Ünal ve diğer gazetecilerin serbest bırakılması gerektiğini söyledi. Haşram'a salondakiler alkışlarla destek verdi.

"En iyi Türk Sanat Müziği Sanatçısı" ödülünü almaya hak kazanan Safiye Soyman, ödülü kendisini sahne önünden tekerlekli sandalyede izleyen engelli oğlu Harun'a hediye etti. Duygusal anlar yaşayan Soyman, ödülü oğlu için aldığını, onu mutlu ettiği için bir anne olarak gururlu olduğunu belirtti.

"En İyi Pop Sanatçısı" ödülü ünlü sanatçı Mustafa Ceceli'nin aldığı törende medya, iş, sanat ve siyaset alanında ödül alanlara da ödülleri verildi.